Hejsan!
Nu är det två veckor sen jag skrev något sist, men jag har hunnit med desto mer istället.
Förrförra veckan var det mest kurs och möten med temat psykisk hälsa. En kurs i första hjälpen för psykisk hälsa för Emmaus arbetsledare, föreläsning om Maskrosbarn av grundaren (Therése Jarland). Så hann vi även med studiebesök till Fixtjänst och Pelaren. Det var lärorikt men man kände sig ganska mör efter en vecka ”på skolbänken”.

Förra veckan såddes en del frön för uppdrivning till försäljning på Emmausdagen i Norrböle den 4maj. Det är svårt att gissa sig till åtgången, men det blir tomat, basilika och lite annat i varje fall.

Så knackade en dam på dörren här en morgon och undrade lite om projektet. Hon undrade om det inte skulle gå att beställa hem en odlingslåda, det går tyvärr inte men vi kan bygga ihop en sa jag. Efter en kopp kaffe och lite diskuterande så satte vi igång. Hon hade aldrig ens hållit i en skruvdragare tidigare, så det var en nöjd Elisabet som cyklade hem med en egen låda den dagen.  

I slutet av veckan var jag och hämtade virke från Hammarudda Såg som dom kunde sponsra med till våra odlingslådor som ska byggas. Så fint virke att jag knappt täcktes ta emot det, men nu ligger bräderna här och väntar på att snickras ihop. Tusen tack!

Utöver det har jag fått och satt igång ett svamp-kit, så det är spännande att se varje morgon hur mycelet sprider sig lite hela tiden. Har toppat tomatplantor, för att dom ska bli tätare och för att få sticklingar till fler plantor! Så hann jag även med att knåpa ihop en pilkoja här ute i trädgården, förhoppningsvis tar den sig så bra att hela är täckt av bladverk när våren kommer.