Välkommen Martin, högskolepraktikant på Emmaus!

Emmaus Åland tar årligen emot högskolepraktikanter. Högskolepraktikanterna får erfarenhet inom sitt studieområde, och vi får nya tankar och idéer och ett utifrånperspektiv på vår verksamhet. En av årets högskolepraktikanter, Martin Eriksson, presenterar sig själv:

Hej!

Mitt namn är Martin Eriksson och jag har precis läst klart mitt andra år på Högskolan Dalarnas Personal och arbetslivsprogram. Under den här sommaren kommer jag få äran att vara högskolepraktikant här på Emmaus. Jag kommer under praktiken ha varierande arbetsuppgifter så kanske ser du mig i butiken eller i lagret. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer jag även att arbeta fram en presentation till organisationer om att ta emot praktikanter som ska söka sig ut i arbetslivet via Emmaus. Presentationen ska innehålla lite viktig information om vad som är bra att tänka på som mottagande organisation. Men också information om de fördelar som finns med att ta emot dessa personer och hur detta kan gynna både den arbetssökande och mottagande organisationen.

Under min praktik här hos Emmaus kommer det att vara mycket intressant för mig att få testa på att arbeta i en organisation som siktar på att vara klimatpositiv. Det ska även vara intressant att få en inblick och förståelse för hur Emmaus jobbar med att integrera personen som är arbetslösa tillbaka i arbetslivet. Och så hoppas jag såklart att jag med mina tidigare arbetslivserfarenheter och studier kan hjälpa till att utveckla detta viktiga arbete framåt.

/Martin


Vi önskar Martin välkommen till Emmaus och ser framemot en fin sommar tillsammans!