Oljamålning av Carolina Sundelin – till förmån för Ukraina

Konstnären Carolina Sundelin donerar sin stora oljemålning ”Ukraina” till Emmaus Åland för försäljning till förmån för Emmaus hjälparbete i Ukraina. Målningen är inramad och i formatet 100x140 cm.

Målningen säljs till högstbjudande på Auktionera.ax

Hela summan går oavkortat till hjälpinsatser på plats i Ukraina, där Emmaus Åland samarbetar med Emmausgruppen Oselya, som driver ett socialt center för hemlösa och människor på flykt.

– Jag blev så nedstämd, säkert som många andra, när Ryssland invaderade Ukraina. Jag kände mig maktlös och funderade hur jag kunde hjälpa till. En natt fick jag bilden av en tavla i mitt huvud, men det tog lite tid innan jag började måla den, berättar Carolina.

– Efter mycket tankearbete visste jag vilket format, vilka blommor jag skulle måla och hur hela kompositionen skulle bli, så spände jag upp duken och började måla. Under arbetsprocessen fokuserade jag på att skicka positiva tankar till Ukraina, och var samtidigt arg och ledsen. Det blev en mycket känsloladdad tavla! Och nu hoppas jag att någon vill köpa den så att det blir ett fint bidrag till Emmaus hjälparbete i Ukraina.