Hjälp oss hjälpa flyktingarna på de grekiska öarna

Flyktingkrisen i Grekland förvärras. Hjälp oss att bidra med pengar till 300 filtar. En varm filt kostar 11 euro.

Bidrag kan lämnas i insamlingsbössorna i våra butiker. Vi vidareförmedlar de insamlade pengarna till organisationen Help Refugees som ser till att stödet kommer till dem som behöver det allra bäst. Det går även bra att betala till Emmaus Ålands stödkonto: FI68 6601 0001 0592 37 (AABAFI22) eller genom vår online-insamling.

Help Refugees har hittills stött ungefär en miljon människor i över över 100 projekt i 14 länder.

Vi har direktkontakt med personal på plats som även rapporterar tillbaka till oss om läget och om hur insamlade medel används.

– Lägren är smärtsamt överfulla och saknar de mest grundläggande faciliteterna. Moria-lägret på Lesbos har en kapacitet på 3.200 människor, men där finns i dag nästan 20 000. Lägret på Samos har en kapacitet på 648 och där finns i dag nästan 8.000 människor. Sextio procent av dem är kvinnor och barn. Situationen är lika hjärtskärande som den var 2015, berättar Help Refugees ansvariga på Samos, Hannah Green.

– Vi fortsätter vårt stöd, men vi bevittnar redan en humanitär tragedi. Utan brådskande åtgärder kommer det att bli en katastrof. Grekland kan inte lämnas att ensamt hantera världens misslyckande med att skydda flyktingar, förklarar Help Refugees verksamhetsledare Josie Naughton.

Bild från Bild från https://choose.love/