Hand i hand - stödkonsert för Ukraina

Den 20.3 kl 19.00 ordnas Hand i hand - En konsert där vi samlas kring musik för att tillsammans stödja Röda Korsets och Emmausgruppernas hjälpverksamhet för krigsdrabbade i Ukraina samt dem som flyr kriget. Konserten äger rum i St Görans kyrka och frivilliga bidrag emottas i entrén.

Konserten anordnas av en fristående arrangörsgrupp till förmån för Emmaus Åland och Röda korset.

Medverkande på konserten är:

Luciagruppen, Minna-Lisa Ferna, Sara Kemetter, Patrik Komorowski, Himlaliv, Whatclub trio, Tracey Nyholm, Tidens Brus, Sigrid Welin, Elisabeth Ekman,
Nicklas Lantz, Aino Waller, Close Enough, Maria Stenberg-Haug, Robert Zetterqvist och Emma E.

De frivilliga bidragen samlas in vid entrén och går oavkortade till Emmaus Åland och Röda Korset.

Hur når din hjälp fram?

Emmaus Åland samlar in pengar till Emmausgrupperna i Ukraina för att hjälpa krigsdrabbade. Emmausgrupperna Oselya och Nasha Khata hjälper flyktingar i Lviv-regionen medan grupperna i Polen och Rumänien tillhandahåller förnödenheter åt flyktingarna som lämnat Ukraina och hjälper dem bland annat med att sköta myndighetskontakter och att hitta boende.

Paraplyorganisationen Emmaus Europa har startat en speciell fond för stöd till Ukraina. Kriget kan bli långt, och efter kriget kommer stöd att behövas för återuppbyggnad. Emmaus Europa har länge stött insatser för att stöda människor på flykt i Europa och ge alla ett värdigt och öppet välkomnande.

Röda Korset har till civilbefolkningen i Ukraina delat ut tiotusentals mat- och hygienförpackningar, förbättrat vattendistributionen, ordnat första hjälpen-utbildningar och evakuerat människor.

Det effektivaste sättet att hjälpa just nu är att donera pengar. Röda Korset är närvarande på plats och vet vilka förnödenheter som behövs mest just nu och kan införskaffa dem.

Vi på Emmaus är tacksamma för initiativet och generositeten såväl som möjligheten att samlas i gemenskap kring musiken.