Högskolepraktik på Emmaus 2023?

Är du högskole- eller universitetsstuderande och i slutet av dina studier? Studerar du kanske pedagogik, miljö, kommunikation och marknadsföring eller textildesign? Då kan vi ha praktikplatsen för dig sommaren 2023.

-

Emmaus Åland är en ideell organisation som samlar in, sorterar och säljer begagnade varor i våra tre butiker i Godby, Norrböle och på Strandgatan i Mariehamn. Vi driver samtidigt sociala projekt och arbetsträning i verksamheten, samt ett stadsodlingsprojekt. Vi är en del av den internationella Emmausrörelsen och vårt överskott går till internationell solidaritet. Vi kan erbjuda en kreativ miljö med meningsfulla arbetsuppgifter där du dagligen får bidra till ett bättre samhälle och en bättre miljö lokalt såväl som globalt.

-

Vi söker nu högskolepraktikanter för praktik med stöd från Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighets högskolepraktiksystem. Högskolepraktiken kan anpassas till den sökandes inriktning, men under våren, sommaren och hösten 2023 ser vi framför oss praktikuppdrag med fokus på:

  • Pedagogiska och praktiska aktiviteter med fokus på kretslopp och cirkulär ekonomi i vår stadsodling, textilverkstad, snickeri och sortering
  • Kommunikation och marknadsföring med särskilt fokus på videoproduktion och redigering

För att trivas hos oss behöver du tycka att det är roligt att möta nya människor där de är just nu. Du behöver också vara redo att hugga i där det behövs, eftersom en stor del av vår verksamhet bygger på att vi arbetar praktiskt tillsammans.

-

Om du har något annat förslag på ett praktikprojekt du skulle vilja göra hos oss, hör av dig!

-

Har du andra frågor om att praktisera på Emmaus? Kontakta Martha Hannus, martha.hannus@emmaus.ax eller tel 0457 3450636. Mer information om villkoren för högskolepraktik hittar du på ams.ax. Praktikplatserna annonseras också ut via Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet.