Emmausfestivalen 12-13 augusti 2021

Emmausfestivalen 2021 -100 år av vansinne?

Emmausfestivalens mål är att vara en mötesplats och en manifestation för hållbarhet, en omställningsfestival som genom kultur och kunskapsutbyte formar vår gemensamma framtid. Nu om någonsin måste vi fortsätta diskutera, leva och uppleva tillsammans!

Mellan den 9 juni 2021 och den 9 juni 2022 firar Åland 100 år, och slogan för firandet är ”Hundra år av egensinne”. Emmaus vill under festivalen belysa temat från ett annat perspektiv – under rubriken ”Hundra år av vansinne”, där vi vill lyfta upp historier och samtal som berör dem som annars inte hörs, som är utanför, ensamma och normbrytare, och egenmakt som metod för att stärka utsatta personer. Vi vill belysa idéer och strömningar som ansetts som "vansinne" men som berikat vårt lokalsamhälle, just för att det som går utanför normernas snäva ramar ibland är precis vad som behövs för samhällsförändring.

Programmet innehåller samtal och workshops men också skapande och kultur. Det blir musik, café, stadsodling och förhoppningsvis många möten mellan människor i varma augustikvällar!

Festivalen pågår från torsdag kväll till midnatt på fredagen den 12-13.8.2021, och ordnas på Emmaus bakgård på Strandgatan 20 i Mariehamn.

Vi följer självklart myndigheternas rekommendationer angående offentliga tillställningar för allas trygghet. Festivalen streamas också digitalt på vår Youtube-kanal.

Håll utkik för mer information!

Vill du veta mer om festivalen? Kontakta Martha Hannus, martha@emmaus.ax.

Festivalen gratis för publiken och genomförs med stöd av Svenska Folkskolans Vänner, Ålands landskapsregering, Konstsamfundet, Mariehamns stad och Svenska Kulturfonden.