Frivilligarbete

Frivilligarbete

Vill du hjälpa oss hjälpa? Vi har många frivilligarbetare som hjälper oss i vår verksamhet. Det finns många olika typer av frivilligarbetsuppgifter hos oss. 

Sorteringen i Norrböle: 

Våra frivilliga träffas och sorterar kläder hos oss varje vecka:

Måndag kl. 13-15
Tisdag kl. 16-20

Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 16-19
Lördag kl. 11-14

Ni är välkomna att vara med ett helt tillfälle eller bara en liten stund. Ingen förhandsanmälan krävs. Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Dessutom finns möjlighet att hjälpa till med annat sorteringsarbete, reparation av varor och tillverkning av åkerbrukade varor, prismärkning och balning av textil och kläder till bistånd och mycket mer.

Hör gärna av dig till arbetsledare Cecilia Berglund på tel. 17069 eller sortering@emmaus.ax om du undrar över något!

Våra butiker på Strandgatan och i Godby

I våra butiker på Strandgatan och i Godby finns möjlighet att jobba frivilligt med butiksarbete ( t ex framplockning av varor) och i kassan vid behov under butikernas öppettider. Vid intresse, kontakta Christina Rytterstedt (Strandgatan), tel 16069, butik@emmaus.ax, eller Rosita Joelsson (Godby), tel 04573443989, godby@emmaus.ax.

Bygg- och möbelreturen i Norrböle

Vid Emmaus Bygg- och möbelretur i Norrböle kan frivilligarbetare hjälpa till med butiksarbete, kundservice (t ex kring byggvaror), hålla ordning i butik, snickra och jobba i verkstad, reparera cyklar och lasta transporter till våra samarbetspartners runtom i världen. Här finns också möjlighet att hjälpa till med språkträning för personer som inte har svenska som modersmål. 

Om du är intresserad av att frivilligarbeta på Emmaus Bygg- och Möbelretur, kontakta arbetsledare Mikaela Söderström, 0408697880, eller mikaela.soderstrom@emmaus.ax. 

Har du någon annan idé som du vill förverkliga inom Emmaus Åland - en studiecirkel, en konsert eller en bokklubb? Eller vill du bidra till att förverkliga något av våra evenemang, t ex Norrböledagen på våren eller Emmausfestivalen under sommaren? Ta kontakt med hållbarhetsansvariga Martha Hannus, martha@emmaus.ax eller tel 04573455607, eller ordförande Carina Aaltonen, carina.aaltonen@emmaus.ax, 0405645102 och berätta vad du vill göra. 

Kalender med information om händelser som berör frivilliga finns här: https://www.emmaus.ax/post/kalender-för-frivilligarbetare-det-händer-på-emmaus 

Välkommen med!