Arbetsträning

Arbetsträna på EmmausFör vem?
Projektet riktar sig till dig som är arbetssökande hos AMS  och som behöver stöd och handledning för att komma vidare i ditt arbetssökande. På Emmaus får du träna på att arbeta, stöd i att söka arbete och skapa rutiner som får din vardag att fungera. På Emmaus jobbar vi med försäljning, kundservice, sortering, lagerarbete, transporter eller andra uppgifter. Vi sätter stort fokus på att träna på de grundläggande kompetenserna i arbetslivet för att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt för att klara av att söka, få och behålla ett arbete. 

Vad får du ut av det?
Din väg ut i arbetslivet kan börja hos oss på Emmaus. Att arbeta och bygga rutiner i sin vardag är ofta en förutsättning för att skapa förändring. Arbete ger oss struktur i vardagen, ekonomi, identitet och framtidstro. Arbetslivet ställer många krav som inte är kopplade till specifika arbetsuppgifter och kompetenser. Andra krav kan handla om språkliga färdigheter, stresshantering, att passa tider, uthållighet, flexibilitet och social kompetens. Hos oss får du möjlighet att träna på dessa färdigheter, i en riktig arbetsmiljö med riktigt arbetsuppgifter. 
När du slutar hos oss kan du använda oss som referens och du får ett intyg. 

Vad krävs av dig?
För att nå resultat och förändring behöver du vara öppen för att utmana dig själv och våga pröva på olika saker. Du ska vara redo att arbeta fem dagar i veckan. Du kan kan vara med i projektet i 6 månader och har rätt till kursstöd från AMS under tiden. 

Så får du en arbetsträningsplats hos oss
Genom att ta kontakt med din vägledare på AMS som hjälper dig att fylla i rätt ansökan. Du kan alltid komma på ett studiebesök för att träffa oss som jobbar här, bekanta dig med våra lokaler och få en uppfattning om vad vi gör innan du väljer att ansöka. När AMS skickat in din ansökan till oss så tar vi kontakt med dig och bokar en träff där vi diskuterar hur vi lägger upp din plan. 

Kontakt

Projektledare Camilla Karlsson
tel. +358 40 836 9417
camilla@emmaus.ax