Våren är här! I varje fall här i vår varmbänk.

För en vecka sedan i måndags (25e feb) planterades det lite i varmbänken, underst (på hästbajsen) lades vanlig jord, på det 100 liter bokashi-jord och på det lite finare jord.
Cossallat, ärtor, bladrädisa, solros, bladselleri, mangold planterades. De flesta kan man använda som ”microgreens”, snabbväxande skott som ätes när dom blivit runt 10 cm.
 

Under den gångna veckan har även deltagaren Pontus varit här och hjälpt mig med ett byggprojekt, en redskapsbod. Vi fick ihop den av lösvirke på några dagar, nu är det i princip bara dörren kvar. Så om du råkar läsa: Tack Pontus! Bra jobbat. Jag vill även tacka Byggvaruhuset för att ni valt att stöda projektet Möjligheternas Trädgård! Bara boden är helt klar och växthuset tömt på bråte blir det nog något nytt byggprojekt.
 

Det har även äntligen ordnat sig med ordentlig tilläggsbelysning! 2st 400W högtrycksnatriumlampor, så nu vet ni vad det är som lyser vid returcafét.
För ungefär 10 år sedan (hjälp va tiden går!) jobbade jag på Sandåsens Handelsträdgård och hade sett lampor bara ligga på en hylla där nånstans.
Det är nya ägare nu sen ungefär ett år tillbaka så jag hörde av mig till Stråh Handelsträdgård och mycket riktigt, efter lite sökande så hade dom två lampor dom kunde sponsra projektet med, stort tack!

 

Den här veckan ska jag gå igenom högen av fröpåsar och se om det är någonting som borde åka ner i jorden, i varje fall mot slutet av veckan tror jag det blir påfyllning av ”microgreens” så att jag kan smöra med lite färska skott för gänget nere i köket.
Central Baltic-programmets styrkommitté ska komma på besök, så det blir intressant. Så får man se vad mer som dyker upp.

Fortfarande, om ni har frågor eller något är det bara att höra av er.
Ha det fint!
//Simon

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker