Vår, igen, kanske?

Hejsan.
Jag skriver på en måndag den här gången istället, tiden räckte inte riktigt till förra veckan. Jag hade en ny deltagare med mig, vi planterade ett gäng olika örter och några olika Microgreens. Inga enorma mängder men det är ingen ovanlighet att en liten påse Microgreens innehåller runt 1000 frön, så det beror väl på hur man ser på det. Vi har också hämtat lite hästskit för nya experiment och byggt ihop några krukor / odlingsbänkar av gamla pallar.

Jag har också satt igång ett litet hydrosystem, det är första gången jag odlar i vatten så jag har inte så höga förväntningar men det är kul att testa. Det är som en liten låda med en syresten i som ger luft åt rötterna, fast dom växer rakt ner i vatten. Problemet är främst att jag inte har någon passande näring för hydroodling och jag är osäker på om det ens finns ekologisk.

Imorgon (tisdag) ska vi ha ett möte med Ben, en biodlare och vi ska diskutera möjligheten att eventuellt skaffa en bikupa hit till trädgården. Så går allting vägen kanske vi har egen honung här till sommaren.
I slutet av veckan öppnar mässan ’Nordiska Trädgårdar’ i Älvsjö och vi ska dit på torsdag. Man brukar alltid hitta något intressant där. Jag hoppas att jag hittar några spännande frön, hydronäring och ett ”odla svamp hemma”-kit. Hon jag bor med har gjort klart för mig att någon svampodling hemma är det inte att tal om! Så jag kanske får smyga in det i något skåp här på jobbet istället…

//Simon

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker