Trädgårdsmässa, bin och svamp.

Det har som vanligt såtts en del: Pimento, Smultron och backtimjan bl.a.
Returcafét fick smakprov från en skörd microgreens och några favoriter valdes ut. Men det var ganska pilligt att skörda och för att slippa eventuell jord i köket/maten så provar jag nu att odla i annat än just jord, kokos eller hampamatta verkar vara svårt att hitta. Så jag har sått rakt på en ”lumpmatta” och provar även på en grön bevattningsmatta från Nelson garden, det funkar bra men det känns inte riktigt lika naturligt. Så det får nog bli beställning av kokos eller hampamatta snarast.

I tisdags hade vi möte med Benoit Leroux (Ben) gällande att eventuellt skaffa bin hit och det verkade lovande! Upplägget skulle va så att han har hand om allting gällande bina, ordnar hit kupor, dräkter och vad man nu behöver, så håller han en liten kurs för oss, vi får va med och ”sköta dom” (Ja vad gör man riktigt?) och slutligen skulle vi då få honung. Det kanske skulle gå att ordna någon sorts workshop i samband med detta, vi får se, men först måste vi få OK från fastighetsägaren.

I torsdags var vi på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö, Stockholm. Där fanns allt från korv till sticklingar och bubbelpooler, det finns massor att se där och det känns som ett säkert vårtecken. Men! har man varit dit en gång så vet man vad man har att vänta sig nästa gång, visst kommer det ut några nyheter nu och då men det är så rysligt mycket folk så nästa år stannar jag nog hemma istället. Hur som helst fick vi med oss hem en hel del frön, allt för mycket dahliaknölar (Camilla…) och en handfull bärbuskar så det kändes fint.

Vi hittade inget svamprelaterat på mässan så i fredags beställdes ett starter kit för att odla svamp hemma. En liten hink där man häller sin använda kaffesump, strör över lite sporer och så ska det då börja växa svamp, ostronskivling förhoppningsvis. Beställt ifrån finska Helsieni. Jag kan annars ingenting om att odla svamp så det ska bli kul att prova på något helt nytt.

Trevlig vecka!
//Simon

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker