Skåprensning

Vad har du hemma i kylskåpet? Vad gör du med det som börjar se lite visset och tråkigt ut?

Idag kör vi skåprensning på Emmaus returcafé. Emmaus personal kommer idag att få njuta av en kycklingpaj och en grönsakspaj. Till det serveras en kall currysås och mängder av sallad. En matig paj är en perfekt rätt att tillaga av det man redan har i skåpen; grönsaker, pålägg och ostkanter. Bara fantasin sätter gränser.

När lunchen är klar så förbereds kvällens måltid till soppköket. Soppan serveras i köket på Emmausbutiken på Strandgatan klockan 17-18. Ikväll blir det en tomatsoppa serverad med nybakad focaccia. Tomaterna som soppan tillreds av är andraklass. Vilket betyder att de oftast hamnar i komposten, eftersom få vill köpa mjuka tomater med någon liten klämskada på. Men de passar utmärkt till tomatsoppa. Eller varför inte rosta i ugn tillsammans med lite olja, lök och paprika och använd till en pastasås?

Just nu är det dessutom rea i Emmaus butiker, så passa på och fynda! Ta gärna en sväng förbi Kenneth Bambergs och Nayab Ikrams fotoutställning Contain 2016, vernissage ikväll klockan 18-20.

Trevlig självstyrelsedag Åland!

Emmaus returcafé är ett arbetsmarknadsprojekt finansierat av Europeiska socialfonden och Ålands landskapsregering. Projektets mål är att långtidsarbetslösa personer skall få ett jobb genom kompetensutveckling, individuellt stöd och praktiskt arbete. Vår utgångspunkt är att tillreda och servera en god och näringsrik lunch till Emmaus personal. Maten som tillreds är av lokala råvaror, gärna ekologiska och till största del av så kallad returmat.

 

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker