Kultursommar på Emmaus

På bilden ser ni Iiris Viljanen som kommer till Emmaus på Kulturnatten den 12 augusti. Tidningen Norran skrev nyligen såhär om henne: Kanske det mest intensivt neurotiska man kan se på en svensk scen. Ensam med ett piano spelar hon sina väldigt aviga och förtjusande sånger. Hon sjunger och rappar om vart annat, på sin finlandssvenska dialekt

Men innan det händer det mycket. I juni öppnar vi en fotoutställning på återanvändningstema med Nayab Ikram och Kenneth Bamberg. Utsällningen blir i några stålcontainrar som placeras utanför butiken på Strandgatan. Den 9 juni håller vi fotokurs för nyanlända – på temat "Mitt Mariehamn". Och under hela sommaren kommer vi att jobba med ett projekt om kropp, mode och miljö. Det kommer att synas i butiken, på Kulturnatten och på Åland Pride (17-21 augusti) och säkert på andra ställen också. Det blir allt möjligt om normkritiskt mode, kreativitet och testandet av gränser. Vi ska skapa mode utgående från kroppen och rummet istället för att anpassa kroppen till kläderna och modet.

I dag har vi fått deltagarförteckningen för årets sommarläger klar, 21 deltagare från tio olika länder. De deltar mellan en och fyra veckor, så det blir 10-14 deltagare per vecka. Vi kör igång i mitten av juli och avslutar med Kulturnatten den 12 augusti. Nu får sommaren komma.

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker