Joel Lindholm blir restaurangchef på Emmaus

  Emmaus Åland kompletterar teamet vid Emmaus returcafé med en restaurangchef, Joel Lindholm, som börjar den 10 september. Joel kommer att ansvara för den dagliga driften samt utvecklingen av restaurang- och caféverksamheten vid Emmaus returcafé.

Tillsammans med kökschefen och måltidsekologen Oscar Lindholm samt Camilla Karlsson som ansvarar för arbetsträning och social hållbarhet ska han vidareutveckla vårt klimatsmarta koncept.

Joel Lindholm kommer närmast från ett jobb som försäljare vid ett grossistföretag. Innan det har han bland annat varit restaurangchef vid Havsvidden och barchef vid Indigo. Han har stor kunskap om branschen och erfarenhet av arbetsledning. Dessutom har han ett stort miljöengagemang och är en föregångare vad gäller produktion av drycker. Precis vad vi behöver.

Med Joel i teamet kommer vi även att utöka produktionen av egna drycker med bland annat kombucha, läsk, olika syrade och jästa drycker, juicer och drinkar. Allt alkoholfritt.

– Jag har länge funderat på att ta mig an ett projekt som detta, så precis i rätt tid tog Robert kontakt med mig och berättade om Emmaus returcafé. Idén med returcaféet ligger mig varmt om hjärtat, så jag kunde inte tacka nej, säger Joel Lindholm.

– Oscar, Camilla och övrig personal har skapat en en god grund att stå på. Mycket jobb har redan gjorts och nu ska vi utveckla konceptet vidare i både mat- och dryckesväg. Endast fantasin sätter gränserna, förklarar Joel.

Emmaus returcafé kommer under hösten att öka sina öppettider och även ta emot gruppbokningar samt erbjuda catering. Till att börja med blir det öppet för middag en gång per vecka. Vi testar och lyssnar på våra kunder.

– Vi ska vidareutveckla vårt koncept och erbjuda mer till våra gäster. Detta bland annat genom att öppna upp för servering vissa kvällar och dessutom addera Joels kompetens kring drycker, säger måltidsekologen Oscar Lindholm.

Emmaus returcafé tillreder klimatsmart mat som har låg miljöpåverkan samt jobbar med social hållbarhet genom att erbjuda arbetsträning för långtidsarbetslösa både i kök, servering och stadsodling. Även arbetsträningen utvecklas eftersom vi ser fler och nya behov.

– Vi kommer att erbjuda en större variation av arbetsmarknadsinsatser, där varje insats är anpassad till individuella behov. Vissa behöver flera månader lång insatser medan andra behöver en kortare period av coachning för att komma vidare på arbetsmarknaden. Hittills har mer än hälften av de som har arbetstränat på Emmaus returcafé fått riktiga jobb. Det är gott resultat, säger Camilla Karlsson, ansvarig for Emmaus Ålands arbetsmarknadsprojekt.

Emmaus returcafé finns i statens ämbetshus i Mariehamn, ingång från den södra parkeringen, vid Emmaus stadsodling. Vi serverar lunch alla vardagar kl 11-14. Fika, mackor, juice och smoothies kl. 11-15.

returcafe@emmaus.ax
tel. +358 40 8724 380

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker