Hallå där, Emmaus sommarjobbare!

Under sommarmånaderna händer det mycket hos oss på Emmaus, och som varje år tar vi in lite extra bemanning för att hålla saker i rullning. Det är därför på sin plats att vi introducerar några av de som hjälper oss igenom solmånaderna!

I köket på returkafét hittar vi nytillskotten Axel Lindholm, 25, och Isak Hannus, 26, som båda är inne på sin första vecka. Axel är ursprungligen från Jurmo och studerar till gymnasielärare i Örebro. Han har tidigare jobbat i kök, bland annat drev han Café Kvarnen förra året så det föll sig naturligt att jobba i kök i sommar igen. Axel är välbekant med Emmaus och ser sin insats i handledningsprojektet som en bonus till jobbet. Mariehamnaren Isak har hand om serveringen på returcafét den kommande tiden. Han är i grunden närvårdare men har gått vidare till att i jul bli färdigutbildad som svensklärare för gymnasiet. Också Isak är bekant med Emmaus från innan, och han jobbade för returcafét också förra året.

På möbelreturen i Norrböle hittar vi Charlotta Solax, 44. Hon har jobbat som inhoppare sedan februari och tillbringar nu sommaren på möbelreturen, vilket hon menar är det ”bästa sommarjobbet” man kan ha. Hon vikarierar semesterfirare och ser till att verksamheten rullar på som vanligt under tiden. Utöver detta studerar hon till systemvetare, och skriver sitt slutarbete i höst.

I Godby-butiken hittar vi sörmlänningen Nicklas Lantz, 52, samt Sundsbon Anna Svahn, 21. Nicklas har varit engagerad i Emmaus och frivilligarbetat i ungefär fem år, så han är väl bekant med Emmaus som organisation. Efter att ha frilansat inom musik och teater under en längre tid så tyckte han att det skulle vara skönt med ett fast jobb. Med ett intresse för second hand-prylar passade Emmaus som hand i handsken. Anna har gått handels och jobbat som närvårdare i 1,5 år, och när hon såg att Emmaus sökte sommarextra bestämde hon sig för att slå till. Sedan dess använder hon sitt intresse för second hand-grejer till att styra och ställa i Godby-butiken.

Rekryterad för att jobba med Emmaus sommarläger är Mariehamnaren Anton Johansson, 25. Anton är nyutexaminerad från högskolan för scen och musik i Göteborg, och kommer till Down by the Sauna med bandet Geten & Evigheten. Han har tidigare jobbat med Emmaus sommarläger under flera somrar och är glad att återvända till ”världens bästa arbetsplats”, som han själv beskriver det.

På Strandgatan sitter jag, Jomalabon Kristoffer Berglund, 24, som skriver detta och är högskolepraktikant under ca 2 månader. Jag ska syssla med bland annat kommunikation, sommarlägret och Emmausfestivalen. När jag inte sommarjobbar på Emmaus studerar jag masterprogrammet i sociologi vid Lunds universitet, med ett särskilt intresse för hållbarhet och miljö.

Det var allt om våra några av sommarvikarier, håll till godo för fler uppdateringar!
 

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker