Boktips inför helgen!

Lagom till helgen bjuder en av våra bokkunder på sina bästa boktips. Blev du sugen på helgläsning finns böckerna på Strandgatan. Trevlig läsning!

Mina Emmaus-boktips: 

”Den vita masajen” av Corinne Hofmann är en berättelse om en tysk kvinna som efter en turistresa till Afrika förälskar sig, gifter sig med en masaj och själv börjar leva som masaj. Hon skildrar såväl svårigheter som glädjeämnen på ett rättframt och fascinerande sätt. För den som gillar boken finns såväl en del två som en del tre. Läser du boken får du inblick i en livsstil, som för de flesta är helt okänd.

”Den osynliga bron” av Julie Orringer tar dig till Paris strax innan andra världskriget bryter ut. Huvudpersonerna älskar varandra, men det finns hinder i vägen för deras förhållande. Sedan bryter kriget ut, med allt vad det innebär. Jag läste boken som en välskriven och tragisk skildring av en svunnen tid. I slutet av boken gick det upp för mig att författarinnan berättar sina farföräldrars och sin släkts historia, vilket fick mig att ta berättelsen ännu mer till mitt hjärta.

”En halv gul sol” av Chimamanda Ngozi Adichie för berättaren till Nigeria. Bokens författarinna har gett ut en hel rad superba romaner från Nigeria, varje bok av henne är en stor läsupplevelse. Denna bok skildrar inbördeskrig och hur lojaliteter, vänskap och kärlek kan skifta när förhållandena blir kaotiska och sätts på prov.  

 

”Tusen strålande solar” av Khaled Hosseini är en grym, men mäktig bok. Författaren skildrar kvinnoöden i Afganistan och vet vad han skriver om, eftersom berättelsen utspelar sig i hans hemland. För vissa av huvudpersonerna är slutet inte gott, andra lyckas skapa sig en bättre tillvaro till slut. Inte heller denna roman ska man läsa om man enbart vill läsa myspys.

Vill du ge dig iväg till Paris, till Afrika eller till Afganistan?

Jag hoppas någon läser åtminstone en av dessa böcker och tycker att läsningen var en berikande upplevelse.

Tack!

Irina

 

Adress

PB 85
22101 Mariehamn
Åland • Finland

Öppet på Strandgatan

Må-fre 10-19
Lö 10-16
Sö 11-16
Övriga butiker